Languages

Lachtan ušatý

description

Největší druh lachtana. V období říje vyhledává společná shromaždiště na skalnatých pobřežích, kde samci svádějí souboje o teritoria. Po skončení rozmnožování vyplouvá za potravou daleko na moře. Areál rozšíření zahrnuje Tichý oceán od pobřeží Ruska a Japonska přes Aljašku po jižní Kalifornii. O exponátu: Vystavený lachtan pochází ze zoo v Hamburku, exponát vytvořil J. Štrof.

institution
Národní muzeum - Přírodovědecké muzeum
subcollection
Zoologická sbírka
type
Zoologické sbírky
alternate name
Eumetopias jubatus
origin
Německo, Hamburk
dimension
Výška: 107 cm, Délka: 130 cm, Hloubka 63 cm
material
Dermoplastický preparát
technique
Preparace
inventory number
P6V009861
previous subject next subject

similar subjects